Η Μητρότητα Είναι Μια Τέλεια Περιπέτεια Για Όλους

Πόσο συχνά θεωρείτε την οικογενειακή ζωή ως περιπέτεια ή απολαυστική εμπειρία; Εάν εσείς και τα παιδιά σας έχετε μια καλή μέρα, τότε μπορείτε να αγοράσετε αυτήν την ιδέα.

Ωστόσο, πολλοί από εσάς γελάτε πιθανώς υστερικά τώρα. Τι είναι ευχάριστο για τα παιδιά που αγωνίζονται για δέκατη φορά σήμερα; Μερικές φορές στοιχηματίζω ότι η οικογενειακή σας ζωή μοιάζει με μια ζούγκλα με μαϊμούδες.

Τέλεια περιπέτεια

Μπορεί να είναι πολύ εύκολο να πιάσετε τον έλεγχο του τι συμβαίνει στο σπίτι αντί να απολαμβάνετε αυτό που είναι. Ο Θεός μας ευλόγησε με όμορφα παιδιά και είμαστε περισσότερο σε επαφή με αυτήν την πολύτιμη αγάπη όταν το σπίτι είναι ήσυχο και τα βλέπουμε να κοιμούνται ήσυχα. 

Πώς μπορούμε λοιπόν να συνδεθούμε με αυτήν την αγάπη και την απόλαυση στη μέση της οικογενειακής ζωής;

Περάστε Ποιοτικό Χρόνο Με Τα Παιδιά Σας

Το να περνάς ποιοτικό χρόνο με παιδιά απαιτεί την πλήρη και αδιαίρετη προσοχή σου. Πολλές φορές οι μητέρες είναι τόσο απασχολημένες προσπαθώντας να διαχειριστούν τα πάντα που έχουμε ένα αυτί στα παιδιά και το μυαλό μας για ένα εκατομμύριο άλλα πράγματα. 

Τα παιδιά μας μας μιλούν και λέμε “εε εχ” χωρίς να τα ακούμε πραγματικά. Τα παίρνουμε στα παιχνίδια, τα μαθήματα κ.λπ., αλλά πόσο πραγματικά αλληλεπιδρούμε μαζί τους; Για να είστε ευχαριστημένοι από τα παιδιά σας, πρέπει να είστε πλήρως συνδεδεμένοι με αυτά. 

Πρέπει να ακούσετε και να θαυμάσετε πόσο πραγματικά θαυμάσιοι είναι. Συμμετέχετε σε δραστηριότητες που τους αρέσουν. Απολαύστε το γέλιο και τις μοναδικές προσωπικότητές τους. Δεν θα αργήσει πολύ να μεγαλώσουν και να φύγουν τα παιδιά σας από το σπίτι.

Κατανοήστε Κάθε Αναπτυξιακό Στάδιο

Για να απολαύσετε πραγματικά τα παιδιά σας, πρέπει να καταλάβετε ποιοι είναι και τι περνούν. Το ταξίδι ενός παιδιού στην ενηλικίωση είναι γεμάτο με πολλές αλλαγές. Είναι χρήσιμο να μπείτε μέσα στα παπούτσια του παιδιού σας μαθαίνοντας για τα διάφορα στάδια ανάπτυξης. 

Για παράδειγμα, τις προάλλες ξέβασα το 3-1 / 2 μου έτος για να τον προετοιμάσω για το μπάνιο του. Είπα, “Έλα, ήρθε η ώρα για το μπάνιο σου.” Με κοίταξε με το πιο κακό πρόσωπο που μπορούσε να συγκεντρώσει και είπε, “ΟΧΙ!” Είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπίσετε την περιφρόνηση αν γνωρίζετε ότι μια αποστολή 3 ετών είναι να ασκήσει την ανεξαρτησία του. Εδώ είναι αυτός ο μικρός που θέλει να μεγαλώσει και να είναι ανεξάρτητος, αλλά ξέρει βαθιά, εξαρτάται ακόμα από τη μαμά και δεν του αρέσει. 

Έτσι τον πήρα και τον κράτησα μπροστά στον καθρέφτη. Άσκησε τον πιο προκλητικό του ξανά και ξανά μέχρι που άρχισε να γελάει. Κάθε στάδιο της ζωής, από βρέφη έως νεαρό ενήλικα, φέρνει νέες συμπεριφορές και νέα ανάπτυξη. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας ώστε να ξέρετε τι να περιμένετε από το παιδί σας. Μερικές φορές το να καταλαβαίνετε ότι το παιδί σας είναι «φυσιολογικό» θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε ως μητέρα.

Η ισορροπία είναι αναπόσπαστο μέρος της ανατροφής των παιδιών. Είναι το κλειδί για τη διατήρηση της λογικής, της ευτυχίας και μιας υγιούς οικογένειας. Είναι σημαντική τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά. Επιτρέπει στους γονείς να διατηρούν τη λογική τους ενώ μεγαλώνουν τα παιδιά τους και βοηθά τα παιδιά να μεγαλώνουν χαρούμενα και υγιή.

Μην Φοβάστε Να Πειθαρχήσετε

Σε κανέναν δεν αρέσει να είναι γύρω από ένα απείθαρχο παιδί. Τα παιδιά με έλλειψη πειθαρχίας κάνουν τη μητρότητα αγχωτική και λιγότερο από ευχάριστη. Η δουλειά μας ως μητέρες είναι να μεγαλώσουμε σεβαστούς, παραγωγικούς και στοργικούς ενήλικες. 

Για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά μας τα όρια. Πρέπει να γνωρίζουν τι είναι αποδεκτή και απαράδεκτη συμπεριφορά. Πρέπει να ορίσετε όρια και να αποφύγετε τη δημιουργία μιας οικογένειας με παιδιά. Τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι είναι μέρος μιας οικογένειας και κάθε άτομο έχει τις δικές του ανάγκες. 

Βοηθήστε τους να συνεργαστούν με άλλα μέλη της οικογένειας για να δημιουργήσουν ένα γαλήνιο και αγαπημένο περιβάλλον. Μια αποτελεσματική και πειθαρχημένη οικογενειακή μονάδα είναι πραγματικά μια υπέροχη περιπέτεια.

Ο φεμινισμός είναι μια σειρά από πολιτικά κινήματα, ιδεολογίες και κοινωνικά κινήματα που μοιράζονται έναν κοινό στόχο: να καθορίσουν και να προωθήσουν τα συμφέροντα των γυναικών.

Το φεμινιστικό κίνημα έχει περάσει από τρία κύματα. Το πρώτο κύμα ήταν το 1800 και επικεντρώθηκε στα δικαιώματα ψήφου. Το δεύτερο κύμα ήταν στη δεκαετία του 1960 και επικεντρώθηκε στην ισότητα στο χώρο εργασίας. Το τρίτο κύμα είναι ακόμη σε εξέλιξη και επικεντρώνεται στη σεξουαλική παρενόχληση, τα αναπαραγωγικά δικαιώματα, τα δικαιώματα LGBTQ, τα θέματα των ανδρών, τους ρόλους των φύλων και πολλά άλλα.

Σε αυτή την ενότητα θα επικεντρωθούμε στον τρόπο με τον οποίο η μητρότητα επηρεάζει τον φεμινισμό επειδή είναι ένα σημαντικό θέμα για πολλές φεμινίστριες σήμερα. Καθώς οι μητέρες θεωρούνται συχνά ως εκείνες που είναι υπεύθυνες για την ανατροφή των παιδιών, θεωρούνται επίσης ως λιγότερο ικανές να είναι αυτάρκεις ή ανεξάρτητες από τους πατέρες ή τους ενήλικες που δεν κάνουν γονείς που εργάζονται έξω.

Να Είστε Πρόθυμες Για Τη Μητρότητα

Τι θα έκανε τη μητρότητα πιο ευχάριστη για εσάς; Αφιερώστε χρόνο για να σκεφτείτε τι πρέπει να αλλάξετε στην οικογένειά σας για να αυξήσετε το επίπεδο απόλαυσης για εσάς. Να είστε σκόπιμοι για αυτές τις αλλαγές. 

Ίσως θέλετε να αφιερώσετε χρόνο για να φροντίσετε τον εαυτό σας ως μητέρα. Ίσως θέλετε να είστε πιο συνεπείς γονείς. Αυτό το μήνα επικεντρώνομαι στην ενθάρρυνση της ανεξαρτησίας στην οικογένειά μου. 

Το σύνθημά μου είναι “όλοι θα κάνουν ό, τι είναι σε θέση να κάνουν για τον εαυτό τους.” Αυτό όχι μόνο διδάσκει στα παιδιά μου πολύτιμες δεξιότητες, με ελευθερώνει από την περιττή ευθύνη και μου δίνει περισσότερο χρόνο να είμαι μαζί με την οικογένειά μου. Ο καθορισμός προθέσεων σας βοηθά να δημιουργήσετε μια ζωή που αγαπάτε.

Η Σχέση Σας Με Τους Άνδρες

Οι άνδρες θεωρούνται συχνά ως οι τροφοδότες και οι προμηθευτές στην κοινωνία. Δουλεύουν σκληρά για να εξασφαλίσουν την οικογένειά τους και αναμένεται να είναι αυτοί που εμφανίζονται στο σπίτι με ένα χαμόγελο στα χείλη.

Σχέσεις γυναικών με τους άνδρες

Αυτό είναι ένα κοινό στερεότυπο που έχει βάλει η κοινωνία στους άνδρες, αλλά τι συμβαίνει όταν δεν ανταποκρίνονται σε αυτή την προσδοκία; Τι συμβαίνει όταν παλεύουν με τον ανδρισμό τους;

Εδώ αυτοί οι άνδρες μπορούν να στραφούν στη θεραπεία ή σε άλλες μορφές θεραπείας, αλλά τι γίνεται με εκείνους που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτούς τους πόρους;

Οι άνδρες δεν γεννιούνται με ένα συγκεκριμένο σύνολο χαρακτηριστικών, αλλά τα αναπτύσσουν καθώς μεγαλώνουν. Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που έχουν συνδεθεί με τον ανδρισμό στο παρελθόν και στο παρόν.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η αρρενωπότητα είναι ένα σύνολο ιδιοτήτων και χαρακτηριστικών που πρέπει να διαθέτουν για να θεωρούνται άντρας, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι είναι μια στάση ή συμπεριφορά.

Πώς μπορώ να μείνω έγκυος αν ο σύζυγός μου είναι υπογόνιμος; Η ενδομήτρια σπερματέγχυση (IUI) είναι ένας από τους πολύ συνηθισμένους τρόπους επίτευξης εγκυμοσύνης στον οποίο τα σπερματοζωάρια του άνδρα συντρόφου είναι τουλάχιστον 10 εκατομμύρια. Το σπέρμα του άνδρα λαμβάνεται και πλένεται με κάποιες ειδικές διαδικασίες σε ένα εργαστήριο. Από τα σπερματοζωάρια επιλέγονται μερικά που θεωρούνται ότι είναι της καλύτερης ποιότητας.

Κρατήστε Ένα Περιοδικό Θετικής Αντανάκλασης

Πώς θέλετε να δείτε τα παιδιά σας και την οικογενειακή σας ζωή; Θέλετε να δείτε τη μητρότητα προκλητική ή ευχάριστη; Εάν εστιάζετε στις ανεπιθύμητες πτυχές της οικογένειάς σας, τότε αυτή είναι η εμπειρία που θα δημιουργήσετε. 

Εάν, ωστόσο, μπορείτε να επικεντρωθείτε στις θετικές ιδιότητες των παιδιών σας και στο ταξίδι σας, θα δημιουργήσετε μια ικανοποιητική οικογενειακή ζωή. Στο τέλος κάθε ημέρας, αφιερώστε χρόνο για να καταγράψετε σε ένα περιοδικό όλα τα θετικά πράγματα που τα παιδιά σας είπαν ή έκαναν εκείνη την ημέρα. 

Αναλογιστείτε όλη τη διασκέδαση που είχατε εκείνη την ημέρα. Παρατηρήστε τις υπέροχες ιδιότητες κάθε ατόμου στην οικογένειά σας. Και στις κακές μέρες σας όταν αναρωτιέστε γιατί στη γη αποφασίσατε ποτέ να αποκτήσετε παιδιά, βγάλτε το ημερολόγιό σας και θυμηθείτε τι πραγματικά καταπληκτικό ταξίδι βρίσκεστε.